Polityka prywatności i wykorzystywanie plików cookies portalu akwarela.eu

Kim jesteśmy

§ 1. Informacje ogólne

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z Portalu https://akwarela.eu. 2. Administratorem Portalu jest: ArtBy PL Sp. z o.o. ul. Górna Droga 8/409 02-495 Warszawa NIP: 5223099222 REGON: 368149116 Chciałbyś/chciałabyś zadać pytania dotyczące przetwarzania danych? Napisz do nas: akwarela@akwarela.pl.

§ 2. Dane osobowe i prywatność

  1. Podanie danych przez użytkownika jest dobrowolne.
  2. Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.
  3. Dane będą przetwarzane w następujący sposób:
Zapis użytkownika do newslettera: Dlaczego przetwarzamy te dane? Przetwarzamy te dane ze względu na zapis użytkownika do newslettera. Celem przetwarzania jest wysyłanie użytkownikowi informacji o nowościach na portalu, informacji o nowych kursach, artykułach, produktach publikowanych na portalu. Dane przetwarzamy na podstawie umowy o świadczenie usługi newsletter (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). Dane będą przetwarzane aż do momentu wypisania się z bazy newsletterowej, użytkownik może wypisać się z bazy mailingowej w każdym momencie. Użytkownik pobierający materiał za darmo lub zapisujący się na listę newsletterową wyraża zgodę na na dołączenie do głównej listy mailingowej, a co za tym idzie wyraża zgodę na regularną wysyłkę newslettera. Informacja na ten temat jest zawarta pod każdym formularzem zapisu. do newslettera. Przesłanie zapytania poprzez formularz kontaktowy lub podany na stronie adres e-mail: Celem przetwarzania jest udzielenie odpowiedzi lub informacji w zakresie przesłanej wiadomości. Przetwarzamy dane w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Dane będą przetwarzane przez 180 dni lub do momentu przesłania do nas sprzeciwu wobec przetwarzania danych. W rezultacie sprzeciwu, nie będziemy mogli udzielić odpowiedzi na zadane pytania. Pozostawienie komentarza na stronie: Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje. Celem przetwarzania jest publikacja komentarza na stronie. Twoja zgoda została wyrażona poprzez dodanie komentarza (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przetwarzanie danych będzie trwało aż do momentu wycofania zgody na publikację komentarza, w rezultacie wycofania zgody, komentarz zostanie usunięty z portalu. Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza. 3. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. 4. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności Portalu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój serwisu internetowego. O wszelkich zmianach Użytkownik będzie informowany w sposób widoczny i zrozumiały.

§ 3. Klauzula informacyjna RODO

Administratorem Twoich danych osobowych będzie firma ArtBy PL Sp. z o.o. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest Twoja zgoda, którą wyraziłeś, zaznaczając stosowne checkboxy w formularzu zapisu do newslettera. Twoje dane będą przetwarzane wyłącznie w celu przesyłania Ci newslettera. Twoje dane zostaną zapisane w bazie system . Twoje dane będą przetwarzane przez czas prowadzenia przeze mnie działalności gospodarczej, chyba zdecydujesz usunąć swój adres mailowy, co spowoduje usunięcie danych z bazy. Będziesz mieć prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych – na zasadach określonych w art. 16 – 21 RODO. W każdej chwili będziesz mógł zrezygnować z otrzymywania newslettera. Jeżeli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z przepisami prawa, będziesz mógł wnieść skargę do organu nadzorczego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by otrzymywać newsletter. Przysługuje Ci prawo żądania:
  • dostępu do Twoich danych osobowych (art. 15 RODO),
  • ich sprostowania (art. 16 RODO),
  • usunięcia (art. 17 RODO),
  • ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).
A także prawo:
  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
    • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO, w tym profilowania (art. 21 ust. 1 RODO);
    • jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim (art. 21 ust. 2 RODO).
Napisz do nas poprzez adres kontakt@kursyedu.pl, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

§ 4. Środki ochrony danych osobowych

1. Administrator stosuje następujące środki ochrony danych osobowych:
  1. Certyfikat SSL
  2. Bieżąca aktualizacja wtyczek w serwisie WordPress
  3. Podwójne potwierdzenie zapisu na newsletter w serwisie MailerLite (tak zwany Double opt-in)

§ 5. Ciasteczka cookies

Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym. 3. Operator serwisu (Worklogy Sp. z o.o.) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp. 4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
  • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
  • możliwości logowania do serwisu;
  • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień. 6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym. 7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu. 8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą. 9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta. 10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl. Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

§ 6. Współpraca z innymi serwisami

1. Dane osobowe Użytkowników mogą być powierzane osobom trzecim w celu pełnej realizacji umowy zawartej z Użytkownikiem (Klientem). Administrator wskazuje, że powierzył przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:
  1. home.pl – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,
  2. MailerLite – w celu korzystania z systemu mailingowego Mailerlite,
  3. Baselinker  – w celu korzystania z systemu Baselinker, w ramach którego generowane i wysyłane są faktury dokumentujące zakupy dokonane za pośrednictwem Serwisu,
  4. Biuro rozrachunkowo-księgowe prowadzące księgowość firmy
  5. Przelewy24– w celu związanym ze świadczeniem usług płatniczych
Shopping Cart